hulskers.nl_009_print_6703

Voor het huwelijk

Jullie vinden onze foto’s geweldig… en nu?

Het meest belangrijke hebben jullie al gedaan en dat is lekker rondsnuffelen op m’n website. Dat jullie de foto’s mooi vinden is natuurlijk het belangrijkste en natuurlijk super leuk! We kunnen een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Via de contact pagina kun je ons gemakkelijk bereiken, maar ook even bellen mag natuurlijk. Dan weet je ook meteen of jullie datum nog beschikbaar is.

Een kennismakingsgesprek.. waar is dat nou voor nodig en wat kost dat wel niet?

Natuurlijk moeten we even kennismaken, het gaat niet alleen om de foto’s. Maar ook om de “klik”. We zijn vaak, meer dan 10 uur aanwezig op jullie huwelijk en jullie moeten natuurlijk niet de kriebels van Hulskers krijgen. Een goeie klik tussen ons zal de foto’s alleen maar mooier en ontspannen maken! Een kennismakingsgesprek is helemaal vrijblijvend en we komen naar jullie toe en ’s avonds is geen probleem! dus geen gedoe met oppas regelen of je werk afbellen.

En wat gaan we dan doen tijdens onze eerste kennismaking?

We gaan bij jullie, aan tafel of op de bank, een hele hoop foto’s bekijken in de stapel luxe trouwalbums die we meenemen en als dat nog niet genoeg is, hebben we ook nog een laptop vol met foto’s. Verder gaan we het natuurlijk hebben over al jullie wensen, jullie mogen alle vragen op ons afvuren en vaak maken we samen ook een dagindeling mocht je die nog niet hebben. Na ons gesprek kunnen wij een passende offerte maken en die naar jullie opsturen.

Maar we wonen wel ver weg.

Ach als je er met de auto, boot of vliegtuig kunt komen is het geen probleem. We komen graag jullie kant op, of we kiezen voor Teams/Zoom of andere videomogelijkheid. Ons werkgebied is heel Nederland en verder. Binnen Nederland rekenen wij geen extra reiskosten, wil je daarbuiten dan rekenen we het graag voor jullie uit.

En hoe lang moeten we wachten op onze foto’s?

Meestal binnen een paar dagen krijgen jullie ongeveer 15 foto’s zodat jullie kunnen aankondigen dat je bent getrouwd, deze mogen natuurlijk op social media gebruikt worden. Natuurlijk hebben we voor de rest van de foto’s iets meer tijd nodig, we komen vaak met 5000 tot wel 10000 foto’s thuis. Dit doen we natuurlijk zo snel mogelijk. “Goed bereid, kost even tijd” normaliter tussen de 12 en 16 weken wat in het hoogseizoen soms nog wel verder kan oplopen.

Hebben we voor het huwelijk en tussentijds nog contact?

Ja hoor! natuurlijk nog een moment vlak voor jullie huwelijk, waar we de laatste details, heet van de drukpers, nog doorspreken. Maar als jullie al eerder vragen of opmerkingen hebben, bel, mail of app gerust.

Wat wil je allemaal van ons weten?

Alles! van adresgegevens en telefoonnummers van jullie en de belangrijke locaties tot aan wie doet de deur open bij het aanbel-moment en van hoe laat tot hoe laat is de ceremonie en wat gebeurt er precies! Vaak hebben we ook nog even contact met de ceremoniemeester(es) of de weddingplanner voor de details die jullie misschien niet weten 🙂

We zoeken eigenlijk nog meer professionals (in de huwelijksbranche)

Zoeken jullie nog een weddingplanner, ceremoniemeester, een videograaf of DJ? Dan stellen wij jullie graag voor aan onze collega’s

Tijdens het huwelijk

We willen niet van die geposeerde foto’s!

Nou komt dat even mooi uit, wij ook niet. Ach natuurlijk beginnen we er wel even mee, want “hoe sta je ook alweer ongedwongen en spontaan” is toch wel lastig. Maar jullie zullen zien dat na een paar kleine aanwijzingen het vanzelf zal gaan. En ja! ook jij hoor, jullie komen echt mooi op de foto. Daar zijn we in gespecialiseerd!

Waar gaan we foto’s maken?

Dat kan overal waar jullie willen en we naar binnen mogen. dat laatste is ons gelukkig nog nooit overkomen, maar een afspraak vooraf maken is wel handig. We zullen samen gaan zoeken naar de meest perfecte plek voor jullie. Echt alles kan. van verlaten bouwvallige fabriek tot autosloperij en van bos tot strand. als het maar een stoere foto oplevert! We gaan natuurlijk geen locaties bezoeken waar jullie niets mee hebben. Hou je niet van treinen, dan gaan we niet naar het station.

Wat zetten jullie allemaal op de foto?

Alles en iedereen, met alle emotie en sfeer wat we zien. Maar natuurlijk ook de belangrijkste momenten zoals “de ontmoeting”, “de ceremonie”, “de kus” en “de taart”

Wat doe je als je ziek wordt?

Het is, gelukkig (afkloppen), nog nooit voorgekomen dat we ziek waren op de belangrijkste dag! Maar mocht dat wel voorkomen, dan doen we onze uiterste best een vervanger te vinden, we hebben een erg groot netwerk van allemaal professionele fotografen! the show must go on!

Hoeveel tijd kost een fotosessie, of “styled shoot”?

Houd rekening met ongeveer 1,5 tot 2 uur inclusief wat reizen. Natuurlijk kunnen we het ook opsplitsten in meerdere momenten op de dag.

Eet je ook mee?

Dat hoeft natuurlijk niet, maar wel heel graag! Dat hoeft natuurlijk niet zo uitgebreid als dat van jullie. Overigens blijven we wel door fotograferen hoor! natuurlijk is het diner ook onderdeel van de dag.

Na het huwelijk

lang ben je eigenlijk met ons huwelijk bezig

Wist je wel dat we wel 30 tot 40 uur met jullie huwelijk bezig zijn? Het begin al bij het kennismakingsgesprek, de dag zelf natuurlijk, maar ook het selecteren en bewerken van jullie mooiste foto’s.

Bewerk je de foto’s ook?

Jazeker! Na het selecteren van de beste foto’s gaan we er ons sausje over heen gieten. dat wil zeggen onze eigen edit. Dit is een verzameling van aanpassingen, zoals kleur, contrast, vignetering en andere effecten om onze foto’s helemaal Hulskers Fotografie waardig te maken. We halen er wel eens iets uit, als dat stoort in de foto, maar we photoshoppen er nooit iets bij in.

Hoeveel foto’s krijg ik?

Is een beetje afhankelijk van het aantal uren dat we bij jullie fotograferen. maar het is ergens tussen de 250 en 500 foto’s.

Hoe worden de foto’s geleverd?

We leveren altijd alle geselecteerde en bewerkte foto’s op afdrukkwaliteit op een luxe usb-stick. Dus geen gedoe achteraf een meerprijs voor meer foto’s. Mocht je ze zelf willen afdrukken dan kan dat. tip: www.profotonet.nl hoge kwaliteit en doen geen nabewerkingen. Alles zelf in de hand. Ook maken we trouwalbums, deze kunnen jullie bekijken tijdens onze kennismakingsgesprekken of hier : <link>

Mogen we alles doen met de foto’s?

Jullie mogen bijna alles met de foto’s, afdrukken zo groot je wilt, de foto’s met watermerk gebruiken op internet, website, facebook en andere social media. Als het maar voor privé gebruik is. Dus het mag niet zomaar gebruikt worden als reclamemateriaal voor bedrijfsmatige doeleinden.

Gaan jullie onze foto’s gebruiken op jullie website of op social media?

Als jullie ons daar de toestemming voor geven wel. Natuurlijk hebben we nieuw portfolio materiaal nodig om nieuwe bruidsparen te laten zien wat we kunnen. We doen het nooit zomaar hoor!

Hoe gaat het maken van ons handgemaakte trouwalbum in z’n werk?

Als jullie alle foto’s van ons hebben ontvangen, gaan we het album maken, hiervoor kunnen jullie ons de foto’s aanleveren die jullie absoluut in het album willen hebben. Maar vertel ons ook welke er niet in mogen. Dan maken wij het ontwerp die we aan jullie laten zien via een mooie website. Op dee website kunnen jullie je opmerkingen plaatsen en spreads (open geslagen pagina) accepteren, net zo lang tot het helemaal naar jullie wens is. Dan nog een cover en kleur uitzoeken en dan word ie handgemaakt!

Overige

Wat is er allemaal mogelijk?

Het is bijna teveel opties om op te noemen haha! Natuurlijk de keus om er de hele dag bij te zijn, hoeft niet persé, maar is vaak wel mooi voor het verhaal van de dag. Dan beginnen we bij het “getting ready” en kunnen blijven tot in de late uurtjes. Maar ons minimum aantal uren is 6 en eigenlijk is dat al te weinig om een mooi verhaal te vertellen. En we werken wel aaneengesloten, zo kunnen we helemaal opgaan in de sfeer en prachtige plaatjes blijven schieten. En wil je al foto’s tijdens het feest laten zien? Dan kan dat, wel even aangeven tijdens onze gesprekken, dan maken we een SDE (same day edit) voor jullie. Natuurlijk superluxe trouwalbums in veel maten, diktes, stoffen en kleuren. En willen jullie een love-shoot, pre-wedding of engagement-shoot of voor de helden onder ons een “trash the dress”-shoot, dan kan dat ook.

Heb je ook een 2e fotograaf (second shooter)?

Jazeker, Op deze manier krijgt de lead photographer meer rust en tijd om zijn creativiteit te gebruiken en nóg mooiere foto’s te maken, terwijl de second shooter de rest vastlegt.

Hoe gaat de betaling?

Binnen 8 dagen na jullie huwelijk ontvangen jullie van ons e factuur. plain en simple. geen voorafjes, voorschotten of iets dergelijks

En wat als we ons USB-disk kwijtraken

Dat is niet handig! Haha, maar kan natuurlijk gebeuren. Gewoon even bellen/emailen of appen, dan maken we een nieuwe en zetten jullie foto’s er vanuit ons archief weer op.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan gerust naar to:info@hulskers.nl”>info@hulskers.nl of bel naar +31 (0)653799733

Enthousiast geworden? Vraag dan gerust een kennismakingsgesprek aan.

»  Vraag kennismakingsgesprek aan

b891ecf5-eeca-4ca3-bd17-836eaf6aecf8

Journalistiek, spontaan & niet geposeerde foto’s

Fotografie is voor mij het vastleggen van een dierbaar moment door te spelen met licht en kleur. Ik houd ervan om de standaard regels voor fotografie om te buigen. Een standaard foto geeft voor mij geen voldoening. Ik zoek altijd naar net het beetje anders. Andere locaties of vanuit een ander oogpunt. Het fotograferen van mensen vind ik het leukste. Vooral trouwreportages, love-shoots en portretten. Ik geniet elk moment van de interactie met de mensen.

»  Het team

»  Meer over Karel